Erholungs- und Ferienpark Schreiershoek
Oostrum
Der Ferienpark de Schreiershoek liegt am Rande von Dokkum. Der kleine Park bietet mehrere Ferienhäuser, kleine Häuser und Baumhäuser. Der Park befindet sich am Dockumer Grootdiep.
Hier schon mal ein Vorgeschmack
Ferienpark de Schreiershoek ist ein Ferienpark am Rande der historischen Stadt Dokkum, gelegen am Dockumer Grootdiep. Der kleine Park besteht aus mehreren freistehenden Ferienhäusern, alle mit eigenem Garten. Außerdem können Sie ein Boot oder eine (elektrische) Schaluppe mieten und/oder im Restaurant Het Paviljoen ein leckeres Mittagessen, Getränke oder Abendessen genießen.
In Zusammenarbeit mit dem Museum Dokkum werden Rundfahrten durch das schöne Dokkum organisiert, aber auch für Stadtrundgänge, Besuche des Museums oder der Bonifatiuskapelle, Wander- und Fahrradtouren oder eine Fahrt mit dem Dokkumer Lokaeltsje können Sie sich an uns wenden.
Restaurant Schreiershoek
Der Erholungs- und Ferienpark bietet ein gastronomisches Erlebnis in seinem Restaurant. Genießen Sie köstliche Gerichte mit lokalen Aromen, serviert in einer gemütlichen und einladenden Atmosphäre. Entdecken Sie kulinarische Köstlichkeiten, während Sie von der natürlichen Schönheit des Parks umgeben sind.
- Jeden montag von 10:00 bis 18:00
- Jeden dienstag von 10:00 bis 18:00
- Jeden mittwoch von 10:00 bis 18:00
- Jeden donnerstag von 10:00 bis 18:00
- Jeden freitag von 10:00 bis 18:00
- Jeden samstag von 10:00 bis 18:00
- Jeden sonntag von 11:00 bis 18:00
Preise
- Bovenstaande prijzen zijn van de vakantiehuizen. Voor specifieke prijzen ook voor de villa's verwijs ik je graag naar de website.
- Bezahloptionen: Bar, PIN, Kreditkarte, Online
- Am/nahe zum NaturgewässerJa
- Außerhalb des ZentrumsJa
- Entfernung zum Dorf-/Stadtkern: 1 km
- Am FlussJa
- Entfernung zum Bahnhof: 30 km
- Entfernung zum Fluss/See: km
- Entfernung zur Autobahn: 1 km
- Entfernung zum öffentlichen Schwimmbad: 3 km
- Entfernung zum öffentlichen Nahverkehr: 1 km
- Ruhig gelegenJa
- Hinweise Parkplatz: Er is gratis parkeergelegenheid. Gasten voor de villa's en vakantiehuizen hebben een eigen parkeerplaats.
- Haustiere: Haustiere sind an der Leine zu führen
- Essgelegenheit: Ja
- Essgelegenheit: Ja
- Art der Essgelegenheit: Restaurant
- Spezialitäten-Küche: Tapas
- Entfernung zu Ihrem Standort:
Hier finden Sie Erholungs- und Ferienpark Schreiershoek
Tichelwei 32P9125 EB Oostrum Route planen
vanaf jouw locatie
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
De sluis van Ouwe Syl
Aktivieren Sie Cookies, um diesen Inhalt anzuzeigen.
De sluis van Ouwe Syl
(beluister hier het audioverhaal)
Waar anders dan hier spreek je af met dorpsgenoten? Op de 'pyp' natuurlijk: de brug over de zijl, de sluis. De sluis is het natuurlijke middelpunt van Oudebildtzijl. Het dorp dankt zijn ontstaan én naam aan de sluis. In het Bildtse dialect dat hier gesproken wordt: Ouwe Syl.
De sluis – van hout - wordt in 1507 in de pas aangelegde vijftien kilometer lange dijk getimmerd en is onderdeel van een grootschalige inpoldering. 'Skep foor skep' veroveren arbeiders hier land op zee, de vroegere monding van de Middelzee om precies te zijn. De sluis, op de plek waar de Oude Rij in zee stroomt, zorgt voor afwatering van de vruchtbare polder. Schepen kunnen via de schutsluis naar de Waddenzee en terug landinwaarts. Aanleggen kan bij de kolk, een klein haventje achter het café.
Een eeuw later, rond 1600 is alweer land aangeslibd en komt er een nieuwe afwateringssluis twee kilometer noordwaarts: de Nije Syl (de nieuwe zijl, sluis), waar ook een gehucht ontstaat. Het dorp met de oude sluis verandert dan van Bildtsyl naar Ouwe-Syl.
Toch is de sluis van het oude Bildt nog steeds onderdeel van de waterkering. De dijk functioneert namelijk nog als slaperdijk, een reservedijk dus. De eikenhouten deuren die je in de sluis ziet hangen kúnnen het water tegenhouden. Ze zijn in 2006 geplaatst omdat de oorspronkelijke deuren waren verdwenen. Tot die tijd lagen er tientallen balken achter het café, die in geval van nood in de sluis geschoven konden worden.
De Sylsters zullen tegenwoordig niet wakker liggen van hoog water. Een paar eeuwen geleden was dat wel anders. Als er tijdens Kerst 1717 een stormvloed over de kust raast bijvoorbeeld. Het zoute zeewater dreigt de polders in te stromen en de sluis begeeft het bijna. De heldhaftige timmerman Krelis Anne laat de Sylsters als de wiedeweerga een huis afbreken en het puin in de sluis storten. Het dorp is gered, net als het achterland. Iemand die goed bevelen uit kan delen staat hier op 'e Syl nog altijd bekend als iemand die 'ken kommendere als Baas Krelis.'
Ingesproken door:
Als architect leeft Alex van de Beld tussen twee werelden; de wereld van het landschap en de natuur, met daarnaast de wereld van de kunst en de cultuur. Alex werkt al zijn hele leven om die werelden te verbinden. Dat is volgens hem nu meer dan ooit nodig, willen we een nieuwe toekomst ontwerpen.Alex leerde Joop Mulder in de aanloop naar 2018 kennen. “Joop was iemand die verschillende culturen bij elkaar bracht, zoals een sluis water met elkaar verbindt. Dat is meer en meer nodig om een inspirerende leefomgeving te maken waarin iedereen zijn plek vindt. Daarom zullen we Joop Mulder missen. Maar we gaan met zijn mentaliteit, creativiteit en zijn sense of place aan de slag voor het landschap van de toekomst.”
Dit verhaal is onderdeel van de route Gemalen Verhalen van Sense of Place
Oude Bildtzijl
In der Nachbarschaft
Alle Routen ansehen-
Kollumeroord-Dokkum | Kloster Claercamppad: Etappe 3
Kollumeroord-Dokkum | Kloster Claercamppad: Etappe 3(17.4 km)Kollumerpomp -
LF-Wochenendtour Friesische Küste und Lauwerszee
LF-Wochenendtour Friesische Küste und Lauwerszee(117.0 km)Dokkumer Nieuwe Zijlen -
Rondwandeling Eastrum - Dokkum - Mitselwier | Ziltepad
Rondwandeling Eastrum - Dokkum - Mitselwier | Ziltepad(21.7 km)Eastrum -
Dokkum-Lauwersoog | Liberation route: Etappe 7
Dokkum-Lauwersoog | Liberation route: Etappe 7(29.3 km)Dokkum -
Schilderachtige dorpjes en Elfstedenstad Dokkum
Schilderachtige dorpjes en Elfstedenstad Dokkum(41.6 km)Anjum