Ga naar inhoud
MAP

Op zoek naar goud in Hegebeintum

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum, Hegebeintum

Kinderboekenschrijver Pieter Stoer organiseert samen met educatief medewerker Ale Hansma een interactieve middag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum.

De schrijver neemt je mee op reis door de geschiedenis van Fryslân aan de hand van zijn boek ‘Kasper en Lumbricus’. Je maakt kennis met een van de hoofdfiguren, de worm Lumbricus. Daarna doe je met Ale Hansma de Kasperspeurtocht in de kerk op de hoogste terp van Europa.

In het boek ‘Kasper en Lumbricus’ ontdekt het jongetje Kasper samen met worm Lumbricus de bijzondere geheimen die verborgen zitten in een terp. De geschiedenis van Fryslân komt hierbij op een unieke en spannende manier tot leven.

Kasper zit op de basisschool in het terpdorp Ekelum. Op een dag ontmoet hij de worm Lumbricus, die hem meeneemt onder de grond. Daar hoort Kasper ongelofelijke verhalen en ontdekken ze bijzondere archeologische schatten. Schatten die veel vertellen over het verleden van Fryslân. Pieter Stoer neemt je met Kasper en Lumbricus mee op reis door de grond. Heb jij wel eens wat in de grond gevonden? Weet je wat het was? Heb je een metaaldetector gebruikt? Wat heb je met de vondst gedaan? Je mag het allemaal vertellen en je mag van alles vragen.

Je maakt ook kennis met de worm Lumbricus en zijn vriendjes. Je mag de wormen aanraken en door je vingers laten glijden. Lumbricus vindt het leuk om zijn ‘wormen weetjes’ met je te delen. Wist je dat wormen superbelangrijk zijn voor de bodem? Ze maken de grond los en vruchtbaar.
Daarna ga je zelf op onderzoek in de kerk aan de hand van de Kasperspeurtocht. 

 Je kunt op deze middag kiezen uit twee tijdblokken: van 13.30 tot 15.00 uur of van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan met een mailtje naar info@terphegebeintum.nl of via de contactpagina op de website https://www.terphegebeintum.nl/contactformulier/ onder vermelding van naam, leeftijd en het gewenste tijdblok. Ouders of grootouders zijn natuurlijk van harte welkom. Zij kunnen intussen bijv. een bezoek brengen aan Harsta State.

Aanmelden via contactpagina website www.terphegebeintum.nl of via info@terphegebeintum.nl

Wanneer:
t/m 27 juli
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Op zoek naar goud in Hegebeintum
Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum

Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum
Pypkedyk 4
9173 GC Hegebeintum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten