Inn Holwerd
Holwerd
Sfeervolle zes persoons vakantiewoning uit 1880 in het mooiste straatje van Holwerd waar de oude elementen bewaard zijn gebleven en een vleug design aan toegevoegd is voor een onvergetelijke vakantie in het Waddengebied.
Neem alvast een kijkje
In een authentiek straatje in de oude dorpskern van Holwerd vind je deze verrassend ruime en gezellige gezinswoning. Bij binnenkomst ervaar je ook hier het ‘lekker thuiskomen gevoel’. De inrichting is hip en heeft een hoog designgehalte.
De woning is geschikt voor zes personen en beschikt over drie ruime slaapkamers met kingsize boxspringbedden. De houtkachel in de woonkamer geeft net dat stukje extra sfeer tijdens een stormachtige, koude avond. Zak heerlijk onderuit op de bank en geniet van warme chocolademelk op een winterse dag. Spelletjes doen, tv kijken, alles kan. Het is mogelijk een campingbedje op een van de kamers te plaatsen. Verder is de keuken ruim genoeg voor een gezellige avond gezamenlijk kokkerellen en eten.
Holwerd is een rustig dorpje. Slenter tijdens een avondwandeling door de verstilde straatjes en langs de monumentale kerk met de verlichte toren. Zeker tijdens de donkere herfst -en winteravonden is dat een ervaring op zich. ‘Inn Holwerd’ ligt in het Waddengebied, dat gekozen is tot mooiste natuurgebied van Nederland. Hier kun je eindeloos wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen, genieten van alle kleuren van de natuur en alle dagelijkse rompslomp laten voor wat het is. In Holwerd is een compacte maar geweldige supermarkt voor alle dagelijkse boodschappen. Liever uitgebreid winkelen? Dokkum en Leeuwarden zijn vlakbij.
Prijzen
- Per dag vanaf: € 75,00
- Eindschoonmaak vanaf: € 50,00
- We hanteren laag-, midden- en hoogseizoen prijzen. (Hoogseizoen/vakantie/weekenden)
Hierbij inbegrepen: toeristenbelasting, gas, water en elektra
Bij aankomst staan de bedden voor u opgemaakt klaar en er zijn ruim voldoende handdoeken welke u kunt gebruiken. - Betaalmogelijkheden: Online
- Tweepersoonsbedden:
- Tweepersoonskamers met aparte bedden: 3
- DekbeddenJa
- Bedlinnen: Aanwezig
- VolwassenenJa
- StudentenJa
- ScholierenJa
- SeniorenJa
- KinderenJa
- AlternatiefJa
- GroepenJa
- ZakelijkJa
- LGBTQIA+Ja
- GezinnenJa
- JongerenJa
- Rustig gelegenJa
- Aan/bij natuurwaterJa
- Bij strand/zeeJa
- In/bij natuurgebiedJa
- In/bij wandelgebiedenJa
- Fraai gelegenJa
- Bereikbaarheid met OVJa
- Soort gebouw: Anders dan anders
- Soort accommodatie: Vakantiehuis
- Situering: Twee onder één dak
- Uitstraling/Inrichting accommodatie: Exclusief
- Toegankelijk voor rolstoelgebruikers: Nee
- Bereikbaar per fiets: Ja
- Bereikbaar per auto: Ja
- Eigen parkeerterrein: Ja
- Met openbaar vervoer bereikbaar: Ja
- Huisdieren: Huisdieren niet toegestaan
- Toelichting capaciteit: Het huis is geschikt voor zes personen met eventueel een baby. Het huis heeft drie slaapkamers met elk twee éénpersoons bedden welke ook tegen elkaar gezet kan worden om een lits jumeaux bed te creëren, met een fijn topmatras tover je zo een heerlijk royaal tweepersoons bed tevoorschijn ;-)
Voor kleine kindjes heb ik een campingbedje welke gebruikt kan worden. - Maximale groepsgrootte: 6
- Aantal bedden: 6
- Aantal slaapkamers: 3
- Ligging: Dorp of stad < 1 km
- Aantal personen: 0 - 10
- Aantal slaapkamers: 0 - 5
- Faciliteiten: Verhuur accommodaties, Fietsenstalling, Keuken
-
Rolstoel/slecht ter been
Het huis staat op een terp, waardoor er meerdere trappetjes zijn, daardoor niet geschikt als je slecht ter been bent.
Niet beoordeeld
- Accommodatietype:
- Vakantiehuis
- Aantal slaapkamers:
- 3 slaapkamers
- Groepsgrootte event:
- max. 6 personen
- Afstand tot jouw locatie:
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden
Nationaal Landschap Noardlike Fryske WâldenNoordoost Friesland -
Fusillade aan de Woudweg
Fusillade aan de Woudweg
De fusillade in Dokkum is de grootste fusillade geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog in Friesland. Een bloedig dieptepunt in de steeds hardere strijd tussen de Duitse bezetter en het verzet.
Het gaat om een wraakactie: drie dagen eerder overvalt het verzet bij het dorp De Valom een auto van de Sicherheitsdienst (SD) met daarin een belangrijke gevangene, in de hoop deze te bevrijden. Bij het vuurgevecht dat ontstaat komen een Duitse SD-er en zijn Belgische chauffeur om het leven.
Artur Albrecht, SD-chef in Friesland, is furieus en wil volgens een getuige Dokkum 'van de kaart van Nederland laten verdwijnen'. Zijn meerderen van de SD-Dienststelle in Groningen geven hem hier echter geen toestemming voor. In plaats daarvan worden twintig gevangenen uit gevangenissen in Friesland en Groningen gehaald en meegenomen naar een weiland aan de Woudweg in Dokkum.
De burgemeester van de stad is zelfs van huis gehaald om toe te kijken. De mannen moeten op een rij gaan liggen in de sneeuw. In groepjes van vijf worden ze naar voren geroepen. Dan klinken er schoten. De lichamen van de slachtoffers moeten een etmaal blijven liggen in de sneeuw, als afschrikwekkend voorbeeld voor de bevolking. De slachtoffers zijn Friezen en Groningers. Sommigen zijn actief in het verzet, anderen zijn Todeskandidaten.
Aan de Woudweg in Dokkum herinnert een monument aan het drama. Jaarlijks is er bij dit monument een kranslegging waarbij leerlingen van scholen in Dokkum worden betrokken.
Verschillende leden van het vuurpeloton worden na de oorlog berecht voor hun betrokkenheid bij de fusillade en krijgen de doodstraf. Zo ook Artur Albrecht. Hij wordt op 21 maart 1952 gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte. Het is het laatste doodvonnis dat in Nederland wordt voltrokken.
Dokkum op de Dam
Enkele jaren later, op 4 mei 1956, onthult koningin Juliana het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Het monument speelt een centrale rol bij de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking op 4 mei die ook altijd wordt bijgewoond door het staatshoofd.
In het monument zijn elf urnen opgenomen met daarin ‘in bloed gedrenkte aarde’. Aarde afkomstig van van strijd- en fusilladeplaatsen uit de elf provincies. Later is ook een 12e urn met aarde uit Nederlands-Indië (het huidige Indonesië) toegevoegd.
Voor het vullen van de Friese urn is aarde gehaald uit de omgeving van Kornwerderzand, strijdtoneel in de meidagen van 1940. Ook is aarde gehaald van fusilladeplaatsen, waaronder de Woudweg in Dokkum en Dronrijp waar op 11 april 1945, een paar dagen voor de bevrijding nog dertien mensen zijn gefusilleerd.
Dokkum
Routes in de buurt
Bekijk alles-
Foodroute Gezonde Grond in Noord Friesland
Foodroute Gezonde Grond in Noord Friesland(54.5 km)Dokkum -
Etappe 3: Harlingen - Dokkum | Elfstedenfietsroute
Etappe 3: Harlingen - Dokkum | Elfstedenfietsroute(80.0 km)Harlingen -
Holwerd-Blije | Klooster Claercamppad: rondwandeling 1
Holwerd-Blije | Klooster Claercamppad: rondwandeling 1Broedseizoen: beperkt toegankelijk
(20.7 km)Holwerd -
LF weekendtocht Friese kust en Lauwerszee
LF weekendtocht Friese kust en Lauwerszee(117.0 km)Dokkumer Nieuwe Zijlen