Ga naar inhoud
MAP
nl

Dorpsfeesten in Noordoost Friesland

Wat zijn dorpsfeesten?

Hou je van gezelligheid en een feestje? Dan moet je de dorpsfeesten in Friesland een keer meemaken! Deze geweldige evenementen zetten het hele dorp op z’n kop voor drie tot vier dagen vol plezier en vrolijkheid. Iedereen, van jong tot oud, kijkt er maanden van tevoren al naar uit en doet enthousiast mee. De straten zijn prachtig versierd, er is een optocht met schitterende wagens en je hoort de muziek al van ver.

Het is de perfecte gelegenheid voor de hele gemeenschap om samen te komen. Of je nu meelift in de optocht of gezellig langs de route staat, de energie en saamhorigheid zijn aanstekelijk! Dit wil je niet missen!

Waar komen die dorpsfeesten eigenlijk vandaan?

De oorsprong van de dorpsfeesten in Friesland is een beetje mysterieus! Ieder dorp heeft zijn eigen verhaal, maar we weten dat deze feesten vaak zijn ontstaan uit verschillende festiviteiten, zoals familiefeesten, rolschaatswedstrijden en jachtfeesten. Ze waren zo leuk dat iedereen uit het dorp erbij wilde zijn! Toen er minder van deze evenementen waren maar de behoefte bleef, ontstonden de dorpsfeesten zoals we die nu kennen, zo’n 30 tot 40 jaar geleden. Natuurlijk zijn ze in de loop der jaren veranderd, maar veel tradities zijn nog steeds springlevend.

Proef de feestsfeer!

Bekijk onze andere evenementen