Cultuurhistorischeroute | Nationaal Park De Alde Feanen | Op é Trapers
Let op: Je kunt de route starten op het adres Koaidyk 8a (hier zat het voormalige bezoekerscentrum). Hier heb je nog een mogelijkheid om je auto te parkeren en kun je met de pont Hin en Wer de route starten. Wil je beginnen bij een informatiepunt dan kun je beginnen bij De Stripe 12 (achter het Skûtsjesmuseum). Hier bevindt zich de tijdelijke locatie van het bezoekerscentrum gevestigd. Kijk hier voor de openingstijdens van het tijdelijke bezoekerscentrum.
Deze route voert je door de dorpen Sumar, Oudega en Opeinde en leidt je langs verschillende (cultuurhistorische) monumenten. Je bezoekt in Sumar Korenmolen De Hoop en fietst vervolgens langs recreatiemeer De Leijen. In Oudega speur je naar verschillende monumenten en kunstwerken om langs de Wide Ie terug te keren naar Eernewoude.
Route met 2.6 km inkorten Indien de pont vaart kun je ook rechtstreeks van 38 naar 16.
Geniet van het Friese landschap en haar historische dorpen
Das wirst du sehen
Startpunkt
Voormalig bezoekerscentrum
Koaidyk 8a
9264 TP Eernewoude
Navigiere zum Startpunkt
Nationalpark De Alde Feanen
Der Nationalpark De Alde Feanen ist ein atemberaubendes Naturschutzgebiet in Friesland, Niederlande. Mit seinen ausgedehnten Seen, Sümpfen und Schilffeldern ist es ein Paradies für Vogelbeobachter und Naturliebhaber.
Nationalpark De Alde Feanen
Nationalpark De Alde Feanen
Informatiepunt de Alde Feanen
Wiidswei 32
9264 TM Earnewâld
Alde Feanen - Romsicht - Uitkijktoren
13 meter hoge uitkijktoren in de Alde Feanen
Alde Feanen - Romsicht - Uitkijktoren
Alde Feanen - Romsicht - Uitkijktoren9216 Oudega Gem Smallingerlnd
Brêgeham
Gelegen aan de rand van de Alde Feanen vindt u Rustpunt Brêgeham. Op deze unieke locatie met uizicht over de Wijde Ee en de JanDurkspolder kunt heerlijk genieten van het schitterende uitzicht, de gezellige drukte op het water en natuurlijk een lekke...
Sint-Agathakerk Oudega
De Sint-Agathakerk in Oudega Smallingerland is al in de 12e eeuw gebouwd en is daarmee één van de oudste kerken van Friesland. Er zijn bijzondere kenmerken te zien.
Schöpfwerk Nijega Skieppekamp
Auf der rechten Seite sehen Sie das Schöpfwerk Nijega Skieppekamp, in dessen Nähe sich der kleine See Smeliester Sân befindet. Hier schlugen einst Jäger ihre Zelte auf.
Schöpfwerk Nijega Skieppekamp
Schöpfwerk Nijega Skieppekamp
Nijega Skieppekamp gemaal
Skieppekampen
Oudega
De Leijen- Leyensloane - Uitkijkpunt
De Leijen is een meer, ontstaan door veenafgravingen. Het is op veel plaatsen ondiep. In het gebied komt geleidelijk meer aandacht voor recreatie. Gedurende de winter kunt u hier grote groepen eenden zien, waaronder smienten en wintertalingen. Ook n...
De Leijen- Leyensloane - Uitkijkpunt
De Leijen- Leyensloane - Uitkijkpunt
Leyensloane 15
9218 Opeinde
Naturschutzgebiet De Leijen
De Leijen ist ein beeindruckendes Naturschutzgebiet. Der See ist von Inseln mit umwerfender Natur rundherum umgeben, die nur darauf warten, erkundet zu werden.
De Leijen - De Tike - Uitkijkhut
Weidevogels en ganzen. Ondiep laagveenmeer.
Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden
De combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen maakt het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden must-see tijdens je bezoek aan Friesland. Laat je verwonderen door het gebied dat haar eigen verhaal vertelt in een wandelnetwerk 165 km.
Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden
Nationaal Landschap Noardlike Fryske WâldenNoordoost Friesland
Korenmolen de Hoop
De korenmolen is iedere zaterdag geopend en te bezichtigen o.l.v. een vrijwillige molenaar. Tevens worden er graanproducten verkocht op de maalzolder.
Toeristenbureau Earnewâld
Kom bij ons je inspiratie en informatie halen!
Earnewâld
Earnewâld ist ein Wassersportdorf im Herzen des Nationalparks De Alde Feanen und hat eine reiche Geschichte.
Skûtsjemuseum Earnewâld
In dit museum staat het leven van vroegere generaties skûtsjeschippers centraal.
Galerie Koopmans
Hartelijk welkom bij Galerie Koopmans in Earnewâld. In dit sfeervolle gebouw bevindt zich een permanente collectie van de bekende Friese expressionist Klaas Koopmans en het veelzijdige werk van diens zoon Gosse Koopmans.
- 16
- 14
- 44
- 67
- 11
- 95
- 94
- 82
- 83
- 47
- 84
- 86
- 88
- 99
- 90
- 91
- 34
- 35
- 36
- 38
- 39
- 38